המדריך השלם: איך לכתוב מודעת דרושים מנצחת (איך לשווק משרה)

מערכת גיוס Civi
המדריך השלם: איך לכתוב מודעת דרושים מנצחת (איך לשווק משרה)

הכפלת פניות מועמדים: סודות לכתיבת מודעת דרושים שלא ניתן להתעלם ממנה – איך לכתוב מודעת דרושים מנצחת? איך לשווק משרה? המדריך שאסור לפספס כאן.

בעידן שבו המרחב הדיגיטלי הופך לשדה המרכזי במציאת כוח אדם איכותי, כתיבת מודעת דרושים היא אמנות של ממש. כותרות משכנעות, תוכן מפורט ונגיש, בניית אמון עם המועמד, ושימוש נכון במילות מפתח – כל אלה אינם רק "פרטים טכניים", אלא חלק מהאסטרטגיה המנצחת להגדלת כמות הפניות שנקבל וכמובן משיכת המועמדים המתאימים ביותר. במאמר זה, נחשוף את הסודות שמאחורי כתיבת מודעת דרושים אפקטיבית, כזו שלא רק תבלוט בים מודעות הדרושים, אלא גם תגרום למועמדים להמשיך את התהליך – כלומר להגיש מועמדות או ליצור קשר.

מהי בכלל מודעת דרושים ולמה צריך אותה?

מעסיקים שמחפשים עובדים משתמשים במודעות הדרושים על מנת להגיע למועמדים רלוונטים למשרה הפנויה. מודעת דרושים היא למעשה כלי פרסומי. היא משמשת כגשר בין המעסיק לבין אוכלוסיית המועמדים הפוטנציאליים, ומאפשרת למעסיקים להגיע לאנשים שיכולים להתאים לדרישות המשרה. במסגרת מודעת הדרושים, המעסיק יכול לחשוף את המועמדים למשרה המוצעת, לחברה עצמה, לתרבות הארגונית, ועוד. היא משמשת ככלי קריטי בתהליך הגיוס על מנת למשוך את כוח האדם המתאים למשרה, על מנת למשוך כוח אדם איכותי שיתרום לצמיחה והצלחת הארגון. עבור המועמדים – היא מספקת מספקת מידע חיוני על ההזדמנויות הקיימות ומהווה את הנקודה הראשונה למגע עם המעסיק העתידי. ללא מודעת דרושים, המעסיק פשוט יפספס מועמדים מתאימים ולא יגיע אליהם, מכיוון שהם פשוט לא יהיו מודעים לקיומה של ההזדמנות התעסוקתית. כתיבת מודעת דרושים אפקטיבית דורשת תשומת לב לפרטים והבנה של הצרכים והמטרות של שני הצדדים, ובכך היא יכולה להפוך לאחד הכלים החזקים ביותר בידי המעסיק למשיכת כוח אדם איכותי.

מערכת גיוס שעובדת בשבילך!
השאירו פרטים להדגמת מערכת Civi
מערכת גיוס שעובדת בשבילך!
השאירו פרטים להדגמת מערכת Civi:

חשיבות מודעת דרושים בתהליך הגיוס

החשיבות של מודעת דרושים הכתובה באופן מקצועי ושיווק היא רבה מאוד עבור תהליך גיוס מוצלח.

ברמה השיווקית  -מודעת דרושים שנכתבה באופן מקצועי ומושך עשויה לגרום לגידול משמעותי במספר הפניות ממועמדים, כאשר נוסח מותאם ומפורט מגביר את האטרקטיביות של המשרה ומעורר את העניין של מועמדים איכותיים.

עבור החברה – מודעת דרושים משמשת לא רק ככלי להצגת המשרה, אלא גם כאמצעי לבניית תדמית החברה והפצת הערכים שלה. בנוסף, מודעת דרושים משמשת כמסנן ראשוני של מועמדים לא מתאימים. כאשר מודעה מנוסחת באופן ברור ומדויק, היא מסייעת לסנן מראש מועמדים שלא עומדים בדרישות הבסיסיות או שאינם מתאימים לתרבות הארגונית. זה מפחית את הזמן והמשאבים שנדרשים לסינון וראיונות, ומגדיל את הסיכויים שהמועמדים שיגיעו לשלב הראיון יהיו בעלי הכישורים והמאפיינים המבוקשים.

עבור המועמדים – היא מספקת תמונה ברורה ומפורטת של מה שהחברה מחפשת, ומה היא מציעה בתמורה. כל זאת תוך שימת דגש על ההזדמנויות המקצועיות, סביבת העבודה, והתרומה האפשרית של המועמד לחברה.

לכן מודעת דרושים היא לא רק דרך לשווק את המשרה או להציג אותה, אלא גם אמצעי חשוב להצגת החברה ולבניית קשר משמעותי עם מועמדים פוטנציאליים. היא מצריכה מחשבה ותכנון קפדניים אך השקעה זו יכולה להוביל לתוצאות מרשימות בתהליך הגיוס.

איך מודעה טובה יכולה להכפיל את מספר הפניות

נתחיל דווקא בקבלת הפרספטיקה מצד המועמד: – "כמועמד שמחפש את המשרה הבאה שלו, אני נתקל בעשרות מודעות דרושים מדי יום. האתגר הוא לסנן ולזהות את המשרות המתאימות ביותר לכישורים ולשאיפות שלי ולהחליט עם איזו מודעה אני ממשיך הלאה, קורא יותר על התפקיד והחברה, ומגיש את המועמדות שלי. מודעת דרושים טובה תגרום לי להקדיש לה יותר תשומת לב וכך הסיכוי שאשלח את קורות החיים שלי יגדל".

מודעת דרושים טובה ומקצועית יכולה לשנות את המשחק בתהליך הגיוס, ולכן חשוב להבין איך היא עובדת לטובת המעסיק. כאשר מודעה מותאמת היטב לקהל היעד, מכילה את המילים והביטויים הנכונים, ומציגה את המשרה ואת החברה באור חיובי ומושך, היא יכולה להכפיל את מספר הפניות ממועמדים. נוסח משכנע ושיווקי שמגלה פרטים רלוונטיים על המשרה, תנאי העבודה, היתרונות וההזדמנויות המקצועיות שהחברה מציעה, מעורר עניין ומביא לפניות רבות יותר. המפתח להצלחה נעוץ ביכולת לספר את סיפור המשרה והחברה בדרך שתיצור קשר אמיתי עם המועמד הפוטנציאלי, מה שלא רק מעלה את הסיכויים להתקבלות פניות, אלא גם מבטיח שהן יבואו ממועמדים איכותיים שמתאימים למה שהמעסיק מחפש.

עבור חברת השמה או מגייס חיצוני, מודעת דרושים איכותית אינה רק כלי למציאת מועמדים אלא גם נקודת מפתח בבניית המוניטין והמותג של החברה. מודעת דרושים טובה ומקצועית יכולה להוביל לפיצוח אתגר הגיוס ואיוש המשרה עבור לקוחות החברה. היכולת לנסח מודעת דרושים בצורה מקצועית ושיווקית, תדגיש את המומחיות והיכולת של חברת ההשמה להבין את דרישות המשרה ולמקד את הפרסום לקהל היעד הנכון. בנוסף, כאשר מודעת דרושים כתובה ומנוסחת בצורה מקצועית ושיווקית, היא משדרת אמינות ומקצועיות של חברת השמה, ובכך מעצימה את הביטחון של מועמדים לספק משרות והזדמנויות מתאימות, וגם של לקוחותיה ביכולת לאייש משרות בצורה מקצועית. זהו כלי שיווקי חשוב שמסייע לחברת השמה להציג תוצאות מוצלחות, לבנות קשרים עם מעסיקים ולהגביר את נראותה בשוק התעסוקה.

אפיון המשרה: הבסיס לגיוס מדויק ויעיל

אפיון המשרה הוא השלב הראשוני והחיוני בכל תהליך גיוס. זהו הזמן להגדיר בבירור את התפקיד, המשימות, המיומנויות הנדרשות, והציפיות מהמועמד האידיאלי. תחילה, יש להבין את הצרכים הספציפיים של הארגון ולאיזה מטרות התפקיד נועד לתרום. לאחר מכן, יש להתמקד בכישורים טכניים ואישיים שהמועמד צריך להחזיק. חשוב להיות מדויק וריאלי באפיון הדרישות כדי לא להגביל את הגיוס למועמדים שלא קיימים בשוק.

בנוסף, אפיון משרה טוב כולל גם הבנה של התרבות הארגונית והצורה שהתפקיד משתלב בה. זה יכול לכלול פרטים כגון הערכים המרכזיים של החברה, סגנון הניהול, והאווירה בצוות. כל אלה יכולים לשפר את ההתאמה בין המועמד לתפקיד ולארגון.

אפיון המשרה צריך להיות חלק מתהליך שקורה בשיתוף עם המנהלים הרלוונטיים ולפעמים אף עם צוותים שהמועמד החדש יעבוד איתם. שיח פתוח והבנה של הצרכים והציפיות משני הצדדים יבטיח שהמשרה תהיה מותאמת בצורה הטובה ביותר למועמד הנכון.

זה אומר שאם לא נבצע אפיון למשרה ולתפקיד, או נבצע את אפיון המשרה בצורה לא טובה – זה יפגע באופן ישיר בתהליך הגיוס שלנו, ע"י משיכת מועמדים לא מתאימים, או ע"י קבלת פחות פניות רלוונטיות.

הנה דוגמאות לטעויות נפוצות שעלולות להתרחש בתהליך אפיון המשרה:

דרישות בלתי ריאליות: קביעת דרישות שלא ניתן למצוא במועמד אחד, כגון רשימה ארוכה של כישורים וניסיון רחב מדי, שלא מתאימים לרמת המשרה או לשוק העבודה הקיים.

דרישת ניסיון ספציפי מדי: דרישה לניסיון מאוד ספציפי שלא משקף את המציאות בשוק, כגון שימוש בטכנולוגיה נדירה או ניסיון בתעשייה מאוד ספציפית שאינה נפוצה

חוסר בהירות או תיאור כללי מדי – גורמים לתיאום ציפיות לא תואם: אפיון שאינו מפורט וברור יכול לגרום לבלבול ולהתעניינות של מועמדים שאינם מתאימים למשרה. למשל, אם נפרסם משרה בתחום המזכירות, אבל בסופו של יום העובד יגלה שעיקר התפקיד הוא דווקא ניקיון המשרד. לכן חשוב שיהיה תיאום ציפיות בעת הפניה למשרה, אל מול העבודה בפועל.

התעלמות מהתרבות הארגונית: אם אין התייחסות לתרבות הארגונית ולאופי הסביבה בעבודה, עלול להיווצר מצב שבו המועמד המתאים מבחינה מקצועית לא ישתלב טוב בצוות. למשל, אם החברה היא חברה משפחתית ננסח את זה המודעה בצורה שונה מאשר אם מדובר בחברת ענק.

אי התאמה לרמת המשרה: כאשר הדרישות או התיאור אינם מתאימים לרמת המשרה. למשל, דרישות השכלה או ניסיון גבוהות מידי למשהר התחלתית, או להפך.

חוסר גמישות: לדרוש את כל המיומנויות הדרושות משרה, במקום להתחשב בכך שלעיתים ניתן לפתח חלק מתוך הכישורים הנדרשים במהלך העבודה. למשל, אם נפרסם שניסיון בתחום המכירות של שנה לפחות הוא חובה, אבל בפועל, היינו מסכימים לקחת גם מועמדים עם מוטיבציה גבוהה וכישרון בתחום.

התמקדות רק בכישורים טכניים: אפיון שמתמקד רק בדרישות טכניות ומתעלם מהכישורים הרכים או האישיות של המועמד, שיכולים להיות חשובים באותה מידה.

חוסר התאמה בין המשרה לרמת המשכורת: לעיתים, מנהלים מציינים דרישות גבוהות מאוד אך מציעים משכורת שאינה תואמת את הדרישות האלה. זה יכול להביא לחוסר תגובה ממועמדים מתאימים, או לאכזבה בתהליכי הראיונות לתפקיד.

התעלמות מהשינויים בשוק העבודה: התעלמות ממגמות חדשות בשוק, כגון עבודה מרחוק, גמישות בשעות עבודה, או דרישות חדשות שהופכות לנפוצות בתחום.

טעויות אלו יכולות להשפיע על איכות המועמדים שמגיבים למודעת הדרושים, להקטין או להגדיל את כמות המועדים הניגשים שלא לצורך, ולהאריך את תהליך הגיוס הכולל של מציאת המועמד המתאים.

כיצד אפשר לדייק את האפיון של המשרה לצורך כתיבת מודעת הדרושים המנצחת:

הדגשת הפוטנציאל לצד הניסיון: במודעת הדרושים, ניתן לציין שהחברה מחפשת מועמד עם "ניסיון של שלוש שנים במכירות – או – מועמד בעל פוטנציאל גבוה ללמידה והצלחה בתחום, אף בלי ניסיון קודם". כך, אתה מרחיב את המאגר של מועמדים פוטנציאליים. ניתן כמובן לכתוב בדרישות התפקיד מהם תנאי החובה ומה יהווה יתרון.

מאפיינים של מועמד בעל פוטנציאל: חשוב להגדיר מהם המאפיינים של מועמד בעל פוטנציאל – כמו יכולת למידה מהירה, כריזמה, יכולות תקשורת טובות, ומוטיבציה גבוהה. ניתן לכלול את התכונות האלו באפיון המשרה.

דוגמאות למשימות ואתגרים, סדר יום: יש להבין מה המשימות והאתגרים עימם יתמודד העובד, מהו סדר היום שלו, במה יעסוק באופן שוטף ובמה יעסוק בתדירות נמוכה יותר. מול מי הוא צפוי לעבוד, היכן יעבוד באופן, ומה שעות העבודה שלו.

גמישות בדרישות: חשוב להיות גמישים בדרישות היכן שניתן ולא להציב אותן כדרישות חובה. ניתן לציין ש"ניסיון קודם מהווה יתרון" או "מועמדים ללא ניסיון אך עם רקע רלוונטי מוזמנים להגיש מועמדות". כלומר- יש להבין ולבצע תיאום ציפיות מול המנהלים המגייסים, בין דרישות החובה לדרישות הרשות. אם נראה שיש דרישות שהן קשות מידי, ננסה לחשוב באופן יצירתי כיצד ניתן לפצות עליהן באמצעות אפשרויות אחרות.

שעות עבודה, שכר ומיקום – כדי לדייק את האפיון חשוב להבין גם את השעות, השכר והמיקום של המשרה. למשל, האם המשרה היא במשרה מלאה או במשמרות (משרה במשמרות למשל יכולה להתאים מאוד לסטודנטים). האם עובדים גם בסופי שבוע. מהו השכר והאם הוא תואם את הפרופיל שהגדרנו. היכן מיקום המשרה ולמי יהיה קל להגיע אליה מבחינת ניידות (למשל, האם צריך רכב, תחבורה ציבורית, אופניים וכדומה).

על מנת למנוע טעויות אלו, חשוב לקיים דיאלוג פתוח וברור עם המנהלים, להבין את צרכי הארגון והתפקיד באופן מעמיק. באמצעות גישה זו, נוכל ליצור אפיון משרה שהוא גמיש ומותאם יותר למציאות של שוק העבודה, ובמקביל לשמור על המטרה למצוא את המועמד המתאים ביותר.

הבנת הקהל שלך לצורך כתיבת מודעת דרושים מנצחת

הצלחת מודעת דרושים מתחילה בהבנה מעמיקה של קהל היעד שלה. זיהוי והבנת המועמדים הפוטנציאליים שמתאימים למשרה היא צעד קריטי ביצירת מודעה אפקטיבית. כאשר מעסיק יודע בדיוק את מי הוא מנסה למשוך, הוא יכול להתאים את הנוסח, הטון והתוכן של המודעה כדי להדגיש את הנושאים והנקודות החשובות ומושכות עבור הקבוצה הזו. חשוב להבין שהשפה והאופן שבו מוצגת המשרה יכולים להשפיע רבות על אופן התגובה של המועמדים.

להלן מספר דוגמאות של הקשר בין ניסוח מודעת דרושים לבין קהל היעד:

אם קהל היעד של המשרה הוא מועמדים צעירים ודינמיים, המודעה צריכה להדגיש את היתרונות וההזדמנויות המקצועיות, סביבת עבודה חדשנית ותרבות ארגונית צעירה ופתוחה. לעומת זאת, אם המשרה מתאימה למועמדים בעלי ניסיון רב, יש להדגיש את האתגרים המקצועיים, היציבות התעסוקתית וההזדמנויות למימוש פוטנציאל.

מועמדים בעלי ניסיון ניהולי: אם המשרה פונה למנהלים בעלי ניסיון, חשוב להדגיש את האתגרים האסטרטגיים, יכולות ההובלה, והזדמנויות לפיתוח והשפעה ארגונית.

מועמדים בתחילת דרכם המקצועית: במקרה של משרות המיועדות לבוגרי תואר חדשים או לאנשים בתחילת דרכם, יש להדגיש את ההכשרה הניתנת בתפקיד, הלמידה המקצועית, והפוטנציאל לקידום קריירה.

מועמדים בתחומים טכניים או מדעיים: למועמדים בתחומים כמו הנדסה, מדעי המחשב, ומחקר, ניתן להדגיש את הטכנולוגיות העדכניות בהן משתמשת החברה, פרויקטים מאתגרים שהיא מובילה, והזדמנויות לחדשנות ופיתוח.

מועמדים המעוניינים בתפקידים יצירתיים: למשרות בתחומים כמו עיצוב, שיווק, או תוכן, יש להדגיש את החופש היצירתי, הסביבה האינטראקטיבית, ואפשרויות להביע את עצמם בעבודתם.

מועמדים המחפשים גמישות ואיזון עבודה-חיים: במקרה של משרות המציעות גמישות בשעות עבודה, עבודה מרחוק או איזון בין עבודה לחיים הפרטיים, חשוב להדגיש את האלמנטים הללו במודעה – למשל היכולת לעבוד מרחוק, היכולת לנהל את לוח הזמנים באופן עצמאי, האפשרות לחלקיות משרה בעת הצורך, וכדומה.

הבנת קהל היעד והתאמת המודעה בהתאם מאפשרת למעסיק למשוך את המועמדים האיכותיים ביותר והמתאימים ביותר למשרה, מה שמקטין את זמן הגיוס ומגביר את סיכויי ההתאמה המוצלחת.

איך לזהות את המועמד האידיאלי

זיהוי המועמד האידיאלי הוא תהליך מרכזי בכל גיוס. זהו המפגש בין התיאור התאורטי של המשרה לבין המציאות האנושית והמקצועית של המועמדים. המועמד האידיאלי הוא זה שלא רק מתאים לדרישות הטכניות של המשרה, אלא גם לתרבות הארגונית ולצרכים האסטרטגיים של החברה, וכמובן גם לשכר המוצע. זיהוי זה דורש הבנה עמוקה של המשימות, האתגרים, והסביבה בה המועמד יפעל. במידה והמשרה הזו קיימת בחברה או היתה קיימת בעבר, נוכל להעזר בסוג המועמדים שעבדו במשרה, ולנסות לזהות איזה סוג מהמועמדים האלו הוא המועמד האידיאלי לתפקיד, וזאת לפי איכות העבודה, הותק בתפקיד, וההתאמה לתפקיד והחברה.

יש להתמקד לא רק בכישורים הטכניים, אלא גם בכישורים הרכים ובתכונות האישיות של המועמדים. כישורי תקשורת, יכולת לעבודה בצוות, יצירתיות, מנהיגות, וגישה לפתרון בעיות, הם כולם חלק מהמשוואה. בנוסף, חשוב לשים דגש על ההתאמה בין הערכים והמניעים של המועמד לבין ערכי החברה ואופייה.

זיהוי המועמד האידיאלי הוא תהליך של מציאת האיזון הנכון בין הצרכים המקצועיים לבין האנושיים. הוא מחייב גישה רחבה ומעמיקה, שמתחשבת במגוון היבטים שמעבר לרשימת הדרישות הטכניות.

איך למקד את המודעה לקהל היעד

אחרי שהבנו מי קהל היעד שלנו, אנחנו רוצים לכתוב את מודעת הדרושים תוך מיקוד המודעה בקהל היעד הרלוונטי.

התאמת הנוסח: שפת המודעה צריכה לדבר בצורה ישירה אל קהל היעד. לדוגמה, אם המשרה מיועדת למועמדים צעירים, שימוש בנוסח דינמי ומודרני עם סגנון מילים צעיר יהיה יעיל יותר. אך אם היא מיועדת לבכירים נשתמש בשפה יותר רשמית ובוגרת.

דגש על האלמנטים הרלוונטיים: נדגיש את היתרונות וההזדמנויות הייחודיים למשרה שיעניינו את קהל היעד. למשל, אם המשרה מתאימה לאנשי מקצוע בעלי ניסיון, חשוב להדגיש את האתגרים, הפיתוח המקצועי והיציבות התעסוקתית.

הדגשת התרבות הארגונית: כלול פרטים על תרבות העבודה והערכים של החברה. מועמדים רבים חיפשים יותר מסתם מקום עבודה; הם רוצים להשתלב בסביבה שתואמת את ערכיהם ותספק להם חווית עבודה מתגמלת.

עיצוב מושך: עיצוב אסתטי של המודעה, יכול להבליט את המודעה על פני מודעות נוספות, ולמשוך את תשומת לב המועמדים הנכונים. גם כאן ננסח ונעצב את המודעה לפי קהל היעד – למשל אם קהל היעד צעיר נעצב בסגנון צעיר יותר.

שימוש בערוצי פרסום מתאימים: פרסום המודעה בערוצים שבהם קהל היעד שלנו מסתובב (לדוגמה, פלטפורמות מקצועיות או רשתות חברתיות מסוימות) יכול להגביר את היעילות שלה באופן משמעותי. לדוגמא- אם נרצה לפנות לקהל צעיר עדיף לפרסם בטיקטוק על פני הפייסבוק.

סגנון הניסוח והכתיבה במודעת דרושים: יצירת קשר עמוק עם המועמדים

סגנון השפה וצורת הכתיבה במודעת דרושים יוצרים את הרושם הראשוני והחשוב ביותר אצל המועמדים. זהו לא רק עניין של מילים, אלא של תחושה ותקשורת. שפה ברורה, ממוקדת וחיובית יכולה להביא את המועמד להרגיש מחובר ומעוררת בו עניין והתרגשות לגבי המשרה. סגנון כתיבה שמדבר ישירות לקהל היעד, שמשקף את ערכי הארגון ותרבות העבודה, יכול להיות מכריע לצורך בידול המודעה מול המתחרים וכמו כן לצורך משיכת קהל היעד הרלוונטי שלנו.

בחירת המילים: השתמש במילים שמדברות ללב של קהל היעד. לדוגמה, למועמדים צעירים ייתכן ותתאים שפה דינמית וחדשנית ואפילו סלנג, בעוד שלמועמדים בכירים יותר תתאים שפה מקצועית ורצינית.

סגנון חיובי ומעורר השראה: חשוב לשמור על סגנון כתיבה חיובי ומעורר השראה, שמשדר אופטימיות ופתיחות. סגנון שישדר את האנרגיה והאווירה בעבודה בחברה.

קול ייחודי: נסה למצוא את הקול הייחודי של הארגון. לכל חברה יש לה את הסגנון והאופי שלה. הביאו את זה לידי ביטוי במודעה כדי ליצור תחושת זיהוי ומשיכה אצל המועמדים הנכונים.

תקשורת מדויקת: הבטחות שאינן יכולות להתממש יכולות לגרום לאכזבה ולפגיעה במוניטין של החברה. לכן, חשוב להבטיח שהשפה מדויקת ומשקפת באופן מלא את המשרה והתנאים.

מערכת גיוס שעובדת בשבילך!
השאירו פרטים להדגמת מערכת Civi
מערכת גיוס שעובדת בשבילך!
השאירו פרטים להדגמת מערכת Civi:

כותרת מושכת ושיווקית: הדרך למשוך תשומת לב

הכותרת של מודעת דרושים היא הדרך למשיכת תשומת הלב של המועמדים. זוהי הזדמנות ראשונה וחיונית לעניין את המועמד ולגרום לו לרצות לדעת יותר. חשבו למשל על מועמד שגולש בקבוצת דרושים בפייסבוק, הוא גולל ובתוך דקה ירצה כ-10 מודעות דרושים שונות. כותרת אפקטיבית צריכה להיות קצרה, ברורה ולתפוס את העין, תוך שהיא משדרת משהו ייחודי או מושך על המשרה או החברה. זה מה שיגרום למועמד לעצור ולהמשיך לקרוא את מודעת הדרושים שלנו (וזה כידוע, דבר הכרחי כדי להמשיך את התהליך עם אותו מועמד). הנה כמה טיפים לגבי כתיבת הכותרת:

ברורה וממוקדת: הכותרת צריכה להיות ממוקדת ולהבהיר במהירות מהו התפקיד. לדוגמה, "מנהל/ת שיווק דיגיטלי – הצטרפו לצוות המוביל שלנו".

מעוררת עניין: כותרת שמעוררת סקרנות או מבטיחה משהו מיוחד יכולה להיות יעילה מאוד. למשל, "הזדמנות ייחודית למהנדסים שרוצים להשפיע!".

שימוש במילות מפתח: ניתן לכלול בכותרת מילות מפתח שמועמדים עשויים לחפש, כמו "פיתוח תוכנה", "ניהול פרויקטים" או "כישורי אנליטיקה", תוך שמירה על ניסוח טבעי. זה אמנם לא חובה, אך יכול לעזור להם למצוא את המשרה ברשתות החברתיות או באתרי הדרושים.

הצגת החברה או התרבות הארגונית: אם יש משהו מיוחד בחברה או בתרבות העבודה שלה, כדאי להכליל זאת בכותרת, למשל, "הצטרפו למהפכה שלנו בתחום הבריאות הדיגיטלית", או למשל "הצטרפו אלינו לעבודה בחברה משפחתית".

תיאור היתרון או ההזדמנות: אם המשרה מציעה יתרונות מיוחדים כמו גמישות בשעות, אפשרויות קידום, או סביבת עבודה ייחודית, כדאי להדגיש זאת כבר בכותרת. למשל: "תמיד רצית עבודה אמיתית מהבית?"

כותרת מושכת יכולה להיות ההבדל בין מודעה שנקראת לבין מודעה שמתעלמים ממנה. השקעה בניסוח כותרת חכמה, שיווקית ומעניינת היא צעד חשוב בבניית מודעת דרושים מוצלחת!!

הנה כמה הבדלים בין כותרת שיווקית ומושכת, לבין אחת שידלגו עליה:

שיווקית: "הצטרף לצוות הפיתוח המוביל שלנו – מפתח/ת Full Stack מנוסה דרוש/ה!"
לא שיווקית: "דרוש/ה מפתח/ת Full Stack"

ההבדל: הכותרת השיווקית מדגישה את ההזדמנות להיות חלק מצוות מוביל, מה שיכול לעורר עניין ומוטיבציה בקרב מועמדים איכותיים.

שיווקית: "מנהל/ת שיווק דיגיטלי – הצטרף לצוות החדשנות בתחום הטכנולוגיה!"
לא שיווקית: "דרוש מנהל שיווק דיגיטלי"

ההבדל: הכותרת השיווקית מעלה את האלמנט של חדשנות ותרומה לתחום, מה שיכול למשוך מועמדים עם תשוקה לפיתוח וחדשנות.

שיווקית: "הזדמנות ייחודית למעצבים – תפקיד מעצב UX/UI בחברה חדשנית"
לא שיווקית: "דרוש מעצב UX/UI"

ההבדל: הכותרת השיווקית מדגישה את הייחודיות והחדשנות של החברה והתפקיד, מה שיכול למשוך מעצבים עם חזון ויצירתיות.

שיווקית: "חברה מובילה מחפשת מנהל/ת אדמיניסטרטיבי/ת מוכשר/ת – בואי להיות חלק מצוות מנצח!"
לא שיווקית: "דרוש/ה מנהל/ת אדמיניסטרטיבי/ת"

ההבדל: הכותרת השיווקית מדגישה את המעמד של החברה כ"מובילה" ומעודדת את המועמדת להרגיש חלק מצוות חשוב ומנצח.

שיווקית: "הזדמנות ייחודית למנהל/ת אדמיניסטרטיבי/ת – תרומה מרכזית לצמיחת חברה חדשנית"
לא שיווקית: "דרוש/ה מנהל/ת אדמיניסטרטיבי/ת"

ההבדל: הכותרת השיווקית מדגישה את התרומה המרכזית של התפקיד לצמיחת החברה, ומשדרת הזדמנות להשפעה וחדשנות.

שיווקית: "מחפשים את הכוכבת הבאה שלנו – מנהלת אדמיניסטרטיבית עם כישורי ארגון מעולים"
לא שיווקית: "דרוש/ה מנהל/ת אדמיניסטרטיבי/ת"

ההבדל: הכותרת השיווקית מעלה את האלמנט של היות המועמדת "כוכבת", מה שיכול להעניק למועמדת תחושה של חשיבות והערכה מיוחדת בחברה.

בניית כותרת שיווקית עבור התפקיד צריכה להדגיש את היכולת של התפקיד להשפיע ולתרום לחברה, כמו גם את ההזדמנות לצמוח ולהתפתח מקצועית. חשוב להדגיש את הכישורים הייחודיים הנדרשים לתפקיד ואת היתרונות המיוחדים שהחברה מציעה למועמדת המתאימה.

תיאור התפקיד: איתור המועמד המתאים תוך הצגת יתרונות שיווקים בתפקיד

בעזרת תיאור התפקיד אנחנו רוצים לספק למועמדים תמונה מלאה על המשרה. התמונה הזו צריכה להיות מעניינת וחיובית, שיווקית וברורה – כדי לעודד מועמדים מתאימים לפנות אלינו.

הדגשת היתרונות וההזדמנויות: יש לציין מה היתרונות של העבודה בתפקיד ובחברה, כגון אפשרויות לצמיחה מקצועית, סביבת עבודה תומכת, תנאים מעולים, הזדמנויות להשתתף בפרויקטים מרגשים, ועוד.

מיתוג התפקיד והחברה: מומלץ להדגיש את הייחודיות של החברה וכיצד התפקיד תורם למטרותיה. זה יכול לכלול פרטים על התרבות הארגונית, הערכים המובילים, והישגים חשובים של החברה.

אותנטיות ומקצועיות: חשוב לשמור על אותנטיות ולהציג את התפקיד והחברה באור אמיתי ומקצועי.

תיאור משימות מעניין וממוקד: חשוב לתאם את המשימות והאחריות של התפקיד בצורה מעניינת וחיובית, תוך הדגשת האופן שבו הן תורמות להצלחת החברה. כפי שכתבנו לעיל, תיאור המשימות חשוב גם לצורך תיאום הציפיות מול המועמדים שפונים למשרה.

שימוש בשפה פעילה וחיובית: המשרה צריכה להיות כתובה בשפה שמעודדת פעולה ומשדרת אנרגיה חיובית. תיאורים דינמיים ומעוררי השראה יכולים להיות מושכים יותר.

הצגת תמונה שלמה ומעוררת עניין: ציירו תמונה שלמה של התפקיד, כולל האינטראקציה עם צוותים אחרים, ההשפעה על הארגון, והאתגרים המיוחדים שהתפקיד מציע.

דוגמאות: ניתן לכלול בתיאור המשרה גם דוגמאות שמדגימים את נהצלחות וההשפעה של התפקיד בחברה.

הנעה לפעולה: בסוף תיאור המשרה כדאי לסייםעם קריאה לפעולה. למשל: "מוזמנים להגיש מועמדות, לשאול שאלות, או לקבוע ראיון", או "מחכים לקורות החיים שלך" או "מזמינים אותך להצטרף למסע – זה הזמן להגיש את קורות החיים שלך".

מילות מפתח ו-SEO: הכללת מילות מפתח רלוונטיות יכולה לעזור למודעה שלך להופיע בתוצאות חיפוש מתאימות, ברשתות חברתיות או בגוגל.

דרישות התפקיד: הצגה של הדרישות למועמד המתאים

המטרה שלנו בדרישות התפקיד היא למצוא את המועמד המתאים ביותר, תוך הצגת ציפיות ברורות וממוקדות. דרישות התפקיד אמורות לכלול את הכישורים, הניסיון וההשכלה הנדרשים, ולעיתים גם תכונות אישיות מסוימות שחשובות להצלחה בתפקיד. חשוב לשמור על שפה ברורה ומדויקת, להימנע מדרישות מופרזות או כאלו שאינן רלוונטיות לתפקיד, כדי לא להרתיע מועמדים/ות איכותיים/ות.

כמו כן, כדאי להבחין בין דרישות 'חובה' לבין דרישות 'רשות', כדי להציג את הגמישות ולהפחית את החשש לפסילה מוקדמת של מועמדים שלא מקיימים את כל התנאים. הצגת דרישות תפקיד בצורה מדויקת וממוקדת תורמת לתהליך גיוס יעיל יותר, מקטינה את הסיכוי למועמדים/ות לא מתאימים/ות ומאפשרת למעסיק להבין במהירות אילו מועמדים/ות הם המתאימים/ות ביותר לתפקיד.

השכלה: כדאי לציין את ההשכלה המינימלית הנדרשת לתפקיד, למשל, תואר ראשון בתחום רלוונטי.

ניסיון תעסוקתי: כמה שנים של ניסיון בתחום דרושות? האם יש צורך בניסיון ספציפי בתעשייה מסוימת או בתפקידים מסוימים?

כישורים טכניים או מקצועיים: מהם הכישורים המקצועיים או הטכניים הנדרשים? לדוגמה, שליטה בתוכנות מסוימות, ידע טכני בתחום מסוים וכו'.

רישיונות או הסמכות ספציפיים: האם נדרשים רישיונות מקצועיים, הסמכות או תעודות ספציפיות?

יכולות שפה: האם נדרשת שליטה בשפות מסוימות? יש לציין את רמת השליטה הנדרשת בכל שפה.

תכונות אישיות ויכולות בינאישיות: יש לציין תכונות אישיות שהן חשובות להצלחה בתפקיד, כמו יכולת עבודה בצוות, יוזמה, ניהול זמן ועוד. חשוב לומר, לא צריך להגזים בתכונות אלו. ניתן גם לומר שנושא זה אינו מספיק מועיל וניתן גם לוותר על רוב התכונות הללו, מאחר ודי ברור נכתוב "יחסי אנוש מעולים חובה" אז מועמדים שראו את המודעה לא יוותרו עליה אם הם "חסרי יחסי אנוש מעולים".

תנאים פיזיים או דרישות נוספות: לפעמים ישנן דרישות פיזיות או תנאים נוספים, כמו יכולת נסיעה ארוכה, עבודה בשעות נוספות, עבודה בשבת, עבודה בלילה, עבודה בסביבה רועשת וכדומה.

דרישות חובה ודרישות רשות: חשוב ואף קריטי!! להבחין בין דרישות שהן חובה לבין אלו שהן רשות. זה יכול לעזור למועמדים להחליט אם להגיש מועמדות גם אם הם לא עומדים בכל הדרישות. בנוסף- כמו שהזכרנו בעת אפיון המשרה, כדאי מאוד להבין טוב טוב מה הן דרישות חובה ומה לא, כדי להקל את הגיוס גם מהצד שלנו המגייסים.

מה להשמיט ממודעת הדרושים שלנו

פרטים אישיים או דרישות אפלייתיות: אל תכללו דרישות שיכולות להיות מפלות לפי מין, גיל, לאום, גזע, מצב בריאותי, דת וכו'. ראו פירוט מורחב בהמשך המאמר. לדוגמא: אל תכללו משפטים כמו "מחפשים מנהלת צעירה ודינמית" או "רק מועמדים עם מוצא ישראלי ייבחרו"

שפה שלילית או מעליבה: הימנע משפה שיכולה להיתפס כמעליבה או לא מקצועית. למשל: "אם אתה לא יכול לעבוד תחת לחץ, אל תפנה" או "מחפשים מישהו שלא יתפטר אחרי כמה חודשים", או "דרישות: דופק".

דרישות מוגזמות או לא רלוונטיות: אל תכלול דרישות שאינן רלוונטיות באמת לתפקיד או שקשורות לכישורים שלא יהיו בשימוש. למשל: "דרוש מתכנת עם 10 שנות ניסיון בשפה שיצאה לשוק לפני 5 שנים" או "חובה תואר שני במדעים מדויקים לתפקיד מנהלי"

מידע מטעה או לא מדויק: הימנע מלכלול מידע שאינו מדויק או מוגזם על החברה או התפקיד. למשל: התפקיד כולל ניהול אדמיניסטרטיבי, כאשר בפועל 50% מהמשרה הינה ניקיון המשרד.

מה אסור לעשות במקום העבודה: נסו שלא לכלול את כל הבעיות או התקלות שהיו עם מועמדי עבר בתוך מודעת הדרושים. למשל: "חל איסור לשוחח בטלפון במקום העבודה". גם אם זה קרה עם מועמדים בעבר, אין צורך לכלול או להרתיע עם האיסורים הללו מועמדים חדשים בשלב זה.

פרטים על תהליך הגיוס שאינם רלוונטיים בשלב זה: למשל, פרטים על שלבי הראיון או בדיקות ספציפיות שלא קשורות ישירות להגשת המועמדות. למשל, "המועמדים המתאימים יעברו שלושה סבבי ראיונות ובדיקת פוליגרף"

מודעת דרושים אפקטיבית צריכה להיות ממוקדת, מקצועית, ומוצגת בשפה ברורה ומכבדת. היא צריכה למשוך את המועמדים המתאימים ביותר תוך שמירה על עקרונות של שוויון הזדמנויות.

אורך מודעת דרושים מומלץ

אכן חשוב לנו לציין מידע במודעת דרושים, אבל צריך לשים לב לאורך של המודעה

מידע רב מידי – המודעה תהיה ארוכה מידי, והמועמדים פשוט לא יקראו את המידע, ואף ידלגו על המודעה.

מידע מועט מידי – המידע שנמסר לא יהיה מספיק אפקטיבי כדי להעיד על המשרה, הדרישות, או למה לעבוד בחברה. גם כאן נוכל לקבל פניות לא רלוונטיות או פניות מעטות מידי, במה שנראה כמו זלזול בכתיבת המודעה המלאה.

אז מה האורך המומלץ?

כמובן, אורך מומלץ למודעת דרושים ישתנה בהתאם למגוון פרמטרים כמו הפלטפורמה שבה היא מתפרסמת, סוג התפקיד, והצורך להציג מידע מפורט. באופן כללי, מודעה טובה צריכה להיות מספיק ארוכה כדי לכלול את כל המידע החשוב והרלוונטי, אך תמציתית מספיק כדי לשמור על תשומת הלב של הקוראים.

נראה שאורך מומלץ למודת דרושים ינוע בין 400 תווים (70 מילים) למודעה קצרה מאוד, 700 תווים (120 מילים) היא מודעה ממוצעת וכנראה תתאים ברוב המקרים. במקרים קיצוניים, כמו משרות בכירות ניתן להגיע גם ל-1500 תווים (כ-250 מילים), אך מומלץ שלא להגיע לשם ברוב המקרים.

לכן אנחנו ממליצים על אורך של 700 תווים וכ-120 מילים.

איסור אפליה בעת ניסוח מודעת דרושים

חשוב לשים לב בעת ניסוח מודעת הדרושים שלא לנסח את המשרה בצורה שיש עליה איסור אפליה בעבודה.

סעיף 8 לחוק שוויון ההזדמנויות בעבודה קובע:

(א) מעסיק או הזקוק לעובד, לא יפרסם מודעה בדבר הצעת עבודה או שליחה להכשרה מקצועית אלא אם כן הצעת העבודה צויינה בלשון זכר ובלשון נקבה, בין ביחיד ובין ברבים, וכן לא יפרסם מודעה כאמור שיש בה משום הפליה על פי הוראות סעיף 2.
ב) הוראות סעיף זה לא יחולו על פרסום מודעה בדבר הצעת עבודה או שליחה להכשרה מקצועית שסעיף 2(ג) חל עליה.

כך שמעסיק או מגייס, לא יפרסמו מודעות דרושים והצעות עבודה, או שליחה להכשרה מקצועית, אלא בציון שהן מתאימות לנשים וגברים כאחד, או יציינו אותם בלשון זכר ונקבה.

בנוסף אסור לפרסם מודעה מפלה על רקע מין, הורות, גיל, גזע, דת, לאום, ארץ מוצא, השקפה, שיוך למפלגה, שירות מילואים, נטיה מינית, מעמד אישי, היריון, טיפולי פוריות, טיפולי הפריה חוץ-גופית. חל איסור גם לפרסם מודעה המפלה אנשים עם מוגבליות כאשר הם יכולים להיות כשירים לתפקיד.

ניתן לקרוא עוד על איסור אפלייה בפרסום משרות דרושים כאן

מערכת גיוס שעובדת בשבילך!
השאירו פרטים להדגמת מערכת Civi
מערכת גיוס שעובדת בשבילך!
השאירו פרטים להדגמת מערכת Civi:

ניסוח מודעה לנשים וגברים כאחד – אתגר שכדאי לנסות לפצח

אמרנו כבר שאנחנו רוצים לנסח את המודעה בצורה שאינה מפלה גברים או נשים, כדי לעשות את זה יש לנו כמה אפשרויות:

לכתוב רגיל עם הערה בסוף – לנסח את המודעה בלשון זכרית/נקבית ולהוסיף בסוף המודעה שהיא נכתבה בלשון זכר/נקבה אבל מתאימה לנשים וגברים כאחד. זה הפתרון ה"פשוט" אבל פחות מומלץ.

להשתמש בלוכסנים – לדוגמא: אנחנו מחפשים מנהל/ת אדמיניסטרטיבי/ת. השימוש בלוכסנים הוא פחות נעים לעין, וקצת "עוצר" את הקריאה השוטפת. אולם הוא גם פתרון מתאים. זה הפתרון שהוא קל פשוט וגם יותר מומלץ.

לנסח בשפה שמתאימה לשני המינים – זה האתגר הכי גדול, אבל אם מפצחים אותו אפשר לומר שלמחפשי העבודה יהיה יותר קל ויותר נעים לקרוא אותה וזה הפתרון הכי מומלץ. כך המודעה גם "תיגע" בשני המינים בעת הקריאה, שניהם ירגישו שהיא פונה אליהם ישירות. לדוגמא:

במקום: דרוש/ה מנהל/ת אדמיניסטרציה עם רקע בתחום
נכתוב: אנחנו מחפשים אותך לתפקיד ניהול אדמיניסטרטיבי
או: אנחנו מחפשים כוח אדמיניסטרטיבי להובלת פרויקטים וניהול משרד

שילוב פתרונות – ניתן לשלב בין הפתרונות השונים, ובמקומות שמצליחים לנסח בשפה המתאימה לשני המינים לעשות את זה, והיכן שלא מצליחים לשים לוכסנים, או הערה בסוף.

עיצוב מודעת דרושים – למה כדאי לשים לב בתמונה שנייצר ביחד עם המודעה?

העיצוב של מודעת דרושים הוא חלק חשוב ביצירת רושם ראשוני טוב ומשיכת מועמדים איכותיים. אנחנו נוכל להשתמש בתמונות ביחד עם מודעת הדרושים בחלק מן הערוצים, כמו למשל רשתות חברתיות. עיצוב טוב יכול להפוך מודעת דרושים ליותר מושכת ולעודד מועמדים איכותיים להגיש מועמדות. הנה כמה טיפים לעיצוב מודעת דרושים:

תוכן ברור וממוקד: כלל זהב בעיצוב הוא "פחות זה יותר". המטרה היא להעביר את המסר בצורה ברורה וממוקדת, מבלי להעמיס מידע עודף. למשל- מספיק לשים רק את הכותרת., או אפילו רק את שם התפקיד. אפשר גם להוסיף 2-3 נקודות שיווקיות בתפקיד, אבל חשוב שלא להעמיס טקסט על התמונה.

פונט קריא ומקצועי:  הפונט צריך להיות נוח לקריאה, גם בעיצובו וגם בגודלו.

הבלטת כותרות: הדגישו את הכותרת של המודעה או שם התפקיד בפונט מודגש.

פורמט נקי ומסודר: סדרו את המידע באופן ברור ולוגי. השתדלו לא להעמיס את הטקסט על התמונה בצורה לא נעימה לקריאה.

שילוב צבעים בצורה מתונה: אם בחרתם להוסיף צבעוניות, אל תגזימו איתם. ניתן להדגיש באמצעות הצבעים נקודות חשובות. ניתן להשתמש בצבעים הדומים ללוגו החברה.

הכללת לוגו ואלמנטים גרפיים: אם יש לחברה לוגו או סגנון גרפי מזוהה, כדאי להכליל אותו במודעה לשיפור המותג.

שימוש בתמונות או גרפיקה: תמונות יכולות להוסיף עניין ויזואלי, אך יש להשתמש בהן באופן שאינו מעמיס או מסיח את הדעת (למשל – לא יותר מידי תמונות, או תמונות גדולות וטקסט קטן). בנוסף, הקפידו להשתמש בתמונות שמותר לכם באופן חוקי לעשות בהן שימוש ללא הפרה של זכויות יוצרים.

בדיקת קריאות במגוון מסכים ומכשירים: ודאו שהמודעה קריאה גם במסכים גדולים וגם במסכים קטנים (כמו טלפונים ניידים).

הכוונה להגשת מועמדות – רצוי שהמייל שלכם להגשת מועמדות לא יופיע על התמונה, מכיוון שזה מאוד לא נוח למועמדים להעתיק אותו, ומקור לטעויות רבות. צרפו בגוף הטקסט של המודעה, קישור שאפשר ללחוץ עליו כדי להגיש מועמדות.

איפה כדאי לפרסם את מודעת הדרושים – מקורות גיוס לפרסום משרות

בחירת מקורות הפרסום של המשרה שלנו חשובים על מנת להגיע לקהל איכותי שגם מתאים למשרה, בכדי להגביר את החשיפה שלה לקהל הזה, ולעזור לנו לאייש את המשרה מהר יותר ובעבודה קצרה יותר.

בחרו את הפלטפורמות הנכונות: כדאי לפרסם את המודעה במקורות המתאימים לתפקיד – ושם הקהל הרלוונטי נוכח. זה יכול לכלול אתרי דרושים, רשתות חברתיות (כמו פייסבוק, וואטסאפ, טלגרם, לינקדאין, אינסטגרם, טיקטוק), פורומים, מוסדות לימוד, מרכזי צעירים, מרכזי תעסוקה, עמותות מסייעות, לשכת תעסוקה, ועוד.

נצלו את הרשתות החברתיות: שתפו את המודעה ברשתות חברתיות כדי להגיע לקהל רחב יותר. זה יכול לכלול פוסטים אורגניים או קמפיינים ממומנים.

–> ניתן למצוא כאן מעל 50 אתרי דרושים לפרסום משרות

–> ניתן למצוא כאן מעל 250 קבוצות פייסבוק איכותיות לפרסום משרות

–> ניתן למצוא כאן מעל 100 קבוצות וואטסאפ לפרסום משרות

חבר מביא חבר: אפשר לעודד עובדים נוכחיים לשתף את המודעה בקרב חברים ומכרים. חבר מביא חבר יכול להיות מקור יעיל למועמדים מתאימים.

מאגר המועמדים שלנו: חשוב להשתמש במאגר המועמדים שברשות החברה כדי לפנות ישירות למועמדים פוטנציאליים. ניתן להשתמש במערכת גיוס ולעשות חיפוש חכם, על מנת לדוור מועמדים רלוונטים ולשלוח להם את המודעה והצעת העבודה.

–> ניתן ללמוד כאן יותר על ניהול מאגר מועמדים

פרסום באתר החברה: הפרסום של המודעה באתר החברה מוסיף אמינות ומאפשר חשיפה לקהל שמבקר באתר.

כל אחד מהטיפים הללו יכול לסייע בהגברת החשיפה של מודעת הדרושים ובמשיכת מועמדים איכותיים יותר.

איך כדאי לפרסם את מודעת הדרושים – טיפים מנצחים לעזור למועמדים לפנות אליכם

כאשר אנחנו מפרסמים את המודעה שלנו, אנחנו רוצים להקל על מועמדים לפנות אלינו. למשל, כאשר אנו מפרסמים משרות ברשתות חברתיות כמו בווטסאפ, פייסבוק ולינקדאין, אנחנו רוצים להקל על מחפשי העבודה להגיש את המועמדות.

חשבו כמו מחפשי עבודה – חשבו על מחפשי עבודה שגולשים מהמחשב או מהמובייל, תדאגו שהגשת מועמדות תהיה קלה ונוחה בכל הערוצים.

השתמשו בדפי פרסום – כדי להקל על מחפשי העבודה להגיש מועמדות בקליק, וגם לקבל יכולת לעקוב אחר כמות הצפיות, כמות ההגשות, ומקור הגיוס של ההגשה, כדאי לעבוד עם דפי פרסום שהם דפי נחיתה לפרסום המשרות. בתוך דפי הפרסום מומלץ לשלב גם תמונה וגם שדות שהמועמד צריך למלא. באמצעות דפי הפרסום הקלות של המועמדים לפנות אליכם, תהיה גדולה יותר, זאת מכיוון שהם אינם צריכים לצאת מה"עולם" שהם נמצאים – הרשת החברתית. הם יכולים להגיש את המועמדות מתוך הרשת החברתית, ולא צריכים ללכת למייל או למקום אחר. זה מקל עליהם משמעותית את הגשת המועמדות! זה אומר שיותר מועמדים שיראו את המודעה שלכם, יגישו מועמדות, ואחוז ההמרה של הפרסומים שלכם יעלה! דף הפרסום גם מגדיל את אחוזי ההמרה, ולעיתים רבות הרשת החברתית כבר תמלא את השדות בעצמה! כך שהמועמד יוכל להגיש מועמדות בקלות רבה. דף הפרסום יכלול גם עיצוב מזמין ונעים, כולל מיתוג החברה שלכם, ויוכל לחשוף את המועמד למותג.

הנה דוגמא לדף פרסום מעוצב למשרה של רכזת גיוס

שדות חובה ורשות – אם אתם משתמשים בדף פרסום, אל תשימו שדות חובה בטופס שאינם לצורך. השתמשו בשדות חובה שהם באמת חובה, ומה שאינו חובה הורידו לגמרי או שתשאירו כשדה רשות.

תמונה עם עיצוב מושך – הכינו עיצוב למודעה שלכם (ראו לעיל את הפסקה בנושא עיצוב המודעה).

תמונה + תוכן + קישור להגשה ביחד – כתבו ברשת החברתית גם תוכן. השתמשו בתוכן קליל, הדגישו את הכותרת אם ניתן, השתמשו גם באימוג'ים. בנוסף לתוכן הוסיפו גם את התמונה המעוצבת, ואת הקישור להגשת מועמדות עם הכוונה כיצד מגישים מועמדות. אם אתם לא מעוניינים לשים את הקישור בתוך הפוסט, או שבקבוצה לא מאשרים קישורים בפוסט, ניתן לרשום שהקישור להגשת המועמדות נמצא בתגובה הראשונה.

טעויות נפוצות בפרסום המשרה

לרשום את המייל על תמונה – מצריך ממחפש העבודה להעתיק את המייל באופן ידני ומקשה עליו להגיש מועמדות, מייצר מקור לטעויות בהעתקת מייל לא נכונה, לא נוח לבצע את זה מהמחשב וגם לא
מהמובייל. לכן מועמדים רבים פשוט ידלגו על המודעה שלכם.

הגשה באמצעות מייל – אמנם זה משהו שעושים לרוב, אבל זה פחות נוח למחפש העבודה (דמיינו מחפש עבודה שגולש מהטלפון בפייסבוק ורואה את המודעה שלכם). זה מצריך ממנו להעתיק את המייל (לא תמיד אפשרי באפליקציות השונות), אח"כ לפתוח את תוכנת המייל ולצרף את קורות החיים. לאחר מכן – לזכור לרשום לכם לאיזו משרה הוא פנה והיכן הוא ראה את הפרסום – דבר שלא תמיד קורה.

לחייב לשלוח קורות חיים – לחלק מהמשרות אין צורך בקורות חיים, לפחות בשלב הראשוני. חלקן משרות התחלתיות, או משרות שלא מחייבות רזומה בכלל. במקרה כזה, הנחו את מחפשי העבודה מה לעשות, ואל תרשמו שקורות חיים הם מסמך חובה. אם יצרתם דף נחיתה לפרסום המשרה, תוכלו אפילו להסיר את השדה הזה לחלוטין, או לעשות אותו כשדה רשות.

להשתמש בשדות חובה רבים – אל תגררו את המועמדים לענות על שאלות או שדות חובה רבים מידי שאינם באמת חובה. זאת על מנת שלא לגרור את המועמדים למילוי פרטים רב מידי בעת ההגשה, דבר שעלול לגרום לנטישה של הטופס.

–> לקריאה על איך מערכת הגיוס Civi חוסכת לי זמן וכסף בפרסום משרות דרושים

מה חשוב לבדוק במודעה לאחר ניסוחה אבל טרם פרסומה?

לפני פרסום מודעת הדרושים, יש מספר שלבים חשובים שכדאי לעבור עליהם במסגרת בדיקה אחרונה:

עריכה לשונית ובדיקת שגיאות: קראו את המודעה בעיון, אפילו בקול רם, ובדקו שאין שגיאות כתיב, ניסוח או פיסוק. אפשר להשתמש בתוכנות בדיקת כתיב או לבקש מאדם נוסף לבדוק את הטקסט.

בדיקת פרטי הגשה: ודאו שהוראות ההגשה ברורות ומדויקות. זה כולל בדיקה שכתובות האימייל ומספרי הטלפון נכונים, ושהקישורים להגשה פעילים ותקינים. אתם יכולים אפילו לנסות להגיש מועמדות בעצמכם.

כותרת ומבנה: ודאו שהכותרת מושכת ושהמודעה מאורגנת באופן ברור וממוקד, ושכל הפרטים בה נכונים.

בדיקת התאמה למודעה לחוקים ונהלים: ודאו שהמודעה עומדת בכל הדרישות החוקיות, כולל הימנעות מאפליה. חשוב לרשום בסוף המודעה שהיא מתאימה לנשים וגברים כאחד.

בדיקת עיצוב: אם המודעה כוללת עיצוב גרפי, ודאו שהוא נקי, מקצועי, ומעביר את המסר הרצוי.

קבלת פידבק: אם אפשר, בקשו מעמית/ה או מנהל/ת לקרוא את המודעה ולתת פידבק.

איך לעדכן ולתחזק את מודעת הדרושים לאורך זמן?

עדכון ותחזוקה של מודעת דרושים לאורך זמן חיוניים כדי להבטיח שהיא תמשיך להיות רלוונטית, מדויקת ומושכת מועמדים איכותיים. הנה כמה צעדים לתחזוקת מודעה:

בדיקה ועדכון תכופים: כדאי לבדוק את המודעה באופן קבוע – לדוגמא, פעם בשבוע או פעם בחודש – ולעדכן כל מידע שהשתנה, כמו תנאי התפקיד או דרישות המשרה. לעיתים תוך כדי תהליכי הגיוס, אנחנו מגלים שמשהו במודעה לא מספיק מדוייק או לא ברור למועמדים, וזה הזמן להוסיף אותו או לשנות את הנוסח שלה.

שמירה על רלוונטיות: חשוב לוודא שהמודעה תמיד משקפת את המציאות הנוכחית בחברה ואת הצרכים העכשוויים של התפקיד.

מעקב אחרי תגובות ופידבק: אם אתם מקבלים יותר מידי הגשות ממועמדים לא רלוונטים, או שאין מספיק פניות מהמועמדים, כדאי לשקול לשנות את הניסוח או להוסיף/להוריד מידע.

שימוש בנתונים ואנליטיקה: כדאי לבצע מעקב אחרי מודעת הדרושים, ולראות כמה פניות קיבלתם, כמה ראיונות ביצעתם, וכמה עובדים גייסתם. ניתן להעזר במערכת גיוס לצורך כך.

הצגת תאריכים עדכניים: ודאו שהמודעה תמיד מציינת את המועד האחרון הנוכחי להגשת מועמדות, או את תאריך העדכון האחרון שלה. מודעות שלא התעדכנו הרבה זמן עלולות להחשב כלא רלוונטיות על ידי מועמדים. בחלק מאתרי הדרושים ישנן אפשרות להקפיץ או לעדכן את תאריך המודעה. ברשתות חברתיות גם נוכל להקפיץ את המודעה, או לפרסם אותה מחדש.

התייחסות לשינויים בשוק העבודה: אם יש שינויים בשוק העבודה או בתחום התעסוקה, עדכנו את המודעה בהתאם.

שמירה על עדכניות הטכנולוגיה והטרנדים: אם יש טכנולוגיות חדשות או טרנדים בתחום, תשקלו לכלול אותם במודעה.

בדיקת קישורים ופרטי יצירת קשר: ודאו שכל הקישורים ופרטי הקשר במודעה עדיין פעילים ומדויקים.

תחזוקת מודעת דרושים אקטיבית תאפשר לכם למשוך את המועמדים המתאימים ביותר ולשמור על תמונה מקצועית ועדכנית של החברה והתפקיד.

מערכת גיוס שעובדת בשבילך!
השאירו פרטים להדגמת מערכת Civi
מערכת גיוס שעובדת בשבילך!
השאירו פרטים להדגמת מערכת Civi:

דוגמאות למודעות דרושים יצירתיות – לנסח מודעת דרושים מושכת

דוגמא למודעת דרושים יצירתית – לעבודה בחנות ארטיקים:

כותרת: אוהבים ארטיקים וגלידות? דרושים לרשת מובילה בתל אביב, רמת גן ובגבעתיים!!

תיאור:
אם ארטיקים וגלידות זה משהו שאתם אוהבים, ובא לכם להצטרף לרשת חנויות צעירה באזור המרכז, היעוד שלכם מחכה ממש כאן 🙂
אנחנו מחפשים אנשי גלידות וארטיקים לחנויות שלנו. התפקיד כולל:
ניהול החנות, עבודה עם לקוחות, ניהול מלאי, סידור סחורה, הזמנות, קופה, והרבה כיף.
אין ברכה בעבודה בשבת ולכן אנחנו לא עובדים בשבת.
החניות באווירה נעימה, מוזיקה טובה שתוכלו לבחור, והרבה מקררים עם ארטיקים.
דרישות:
עבודה במשמרות אפשרית בהחלט, אפשר לתת לכם את הגמישות שאתם ראויים לה.
המשרה מתאימה גם לחיילים משוחררים, אמהות, סטודנטים, תלמידי תיכון, חיילים, ולמי שיש חיוך נעים.
יחסי אנוש מעולים – חובה.
המודעה מתאימה לנשים וגברים כאחד.

דוגמא למודעת דרושים יצירתית לאנליסט נתונים הכוללת חידה או תעלומה:

כותרת: האם את/ה יכול/ה לפתור את התעלומה שלנו? דרוש/ה אנליסט/ית נתונים בעל/ת חשיבה מחוץ לקופסה!

תיאור:
נתונים הם רק חלק מהתמונה. אנו מחפשים אנליסט/ית נתונים שיכול/ה לקרוא בין השורות, לחשוף תבניות נסתרות ולפתח אסטרטגיות מנצחות. אם את/ה אוהב/ת פאזלים ותעלומות, זו ההזדמנות שלך להצטרף לקבוצת המומחים שלנו.

דרישות:
ניסיון מוכח באנליזה ועיבוד נתונים.
היכרות עם כלי BI כגון Tableau, Power BI או כלים דומים.
ניסיון עם שפות תכנות כגון SQL, Python או R.
יכולת חשיבה אנליטית חזקה, כולל יכולת לפתח ולפרש מודלים סטטיסטיים.
יכולת לעבוד בצוות, תוך תקשורת מעולה עם חברי הצוות ומנהלים.
יכולת לעבוד בסביבה מהירה ודינמית, עם יכולת לנהל משימות מרובות בו זמנית.
המודעה פונה לנשים וגברים כאחד.

דוגמא למודעת דרושים מושכת ויצירתית לאנשי שיווק:

כותרת: אנחנו מחפשים קוסמים! אנשי שיווק שמסוגלים להפוך חלומות למציאות

תוכן:
האם יש לך את הידע לעשות קסמים שימשכו לידים כמו שקוסם מושך ארנבים מכובע? אנו בחברת XYZ, חברה חדשנית בתחומה, מחפשים אנשי שיווק יצירתיים ומוכשרים, שיכולים ליצור אסטרטגיות שיווקיות קסומות ולהביא לידים איכותיים. אם את/ה חושב/ת שיש לך את הכישורים הנדרשים להפוך כל קמפיין להצלחה מרשימה, אנחנו רוצים אותך בקבוצת הקוסמים שלנו.

דרישות:

ניסיון מוכח ביצירת והובלת קמפיינים שיווקיים מוצלחים.
ידע והבנה עמוקה בשיווק דיגיטלי, SEO, PPC, ושיווק ברשתות חברתיות.
יכולת יצירתית לפתח תוכן משכנע וחדשני.
יכולת אנליטית חזקה לניתוח נתונים ומדידת ביצועים.
יכולת תקשורת מעולה ועבודה בצוות.
גישה פתוחה ויצירתית, עם יכולת להסתגל לשינויים ולאתגרים.
המודעה מתאימה לנשים וגברים כאחד.

דוגמא למודעת דרושים מושכת ויצירתית לאנשי מכירות:

כותרת: אנחנו מחפשים אנשים שיודעים להפוך חלומות למציאות – למחלקת המכירות שלנו

תוכן:
בחברה שלנו לא רק מוכרים מוצרים – אנחנו מגשימים חלומות.
אם אתה/את מאמין/ה שכל מכירה היא הזדמנות ליצור חוויה בלתי נשכחת, אנו רוצים אותך בצוות שלנו.
אצלנו מחפשים אנשי מכירות בעלי כישורי שכנוע מעולים, שמבינים את האמנות של המכירה ומסוגלים להפוך כל אינטראקציה עם לקוח להצלחה.
אנחנו מציעים לך סביבת עבודה מעודדת ודינמית, תמריצים ותנאים מעולים, והזדמנות לקידום בתוך החברה.
אם אתה/את מוכן/ה להפוך חלומות למציאות ולהצטרף לצוות שלנו, שלח/י את קורות החיים שלך עוד היום.

דרישות:

יכולת שכנוע מצוינת ותשוקה למכירות.
ניסיון במכירות פרונטליות או טלפוניות – יתרון.
יכולת להבין ולענות על צרכי הלקוחות.
יוזמה, דינמיות והתמדה.
יכולת עבודה בסביבה תחרותית ומתגמלת.
המשרה מתאימה לנשים וגברים כאחד.

טיפ קטן מאת מנכ"ל תוכנת גיוס Civi שי בכור

הכל מתחיל במודעת דרושים טובה, מכיוון שמודעת דרושים טובה היא המפתח להצלחה וכדי לנסח אותה עוברים תהליך עומק שכולל גם אפיון התפקיד והבנה טובה שלו, וכמובן גם הסרה של אלמנטים לא רלוונטים תוך הדגמה של יתרונות העבודה בחברה ובתפקיד. בתהליך הגיוס, מודעת דרושים איכותית משחקת תפקיד מרכזי בהצלחת המשימה. מודעה מושכת וממוקדת לא רק משדרת מקצועיות ואמינות, אלא גם משמשת כנקודת כניסה ראשונה וחשובה למועמדים הפוטנציאליים. היא מציגה לא רק את התפקיד, אלא גם את תרבות החברה ואת הערכים שלה, ובכך מושכת מועמדים שתואמים לאותם עקרונות ודרישות. מודעת דרושים מעוצבת היטב ומנוסחת נכון מגבירה את הסיכויים למשוך כישרונות מעולים ובכך תורמת לקידום האסטרטגיות הכוללות של הארגון. לכן, השקעה ביצירת מודעת דרושים טובה אינה רק עניין של מילוי משרה, אלא חלק מתהליך בניית צוות חזק ומוצלח לטווח הארוך.

אני אשמח לתאם איתכם ללא עלות שיחת יעוץ והדגמה על מערכת גיוס Civi.

בהצלחה!

Civi מערכת גיוס שעובדת בשבילך!
השאירו פרטים לתיאום הדגמה חינם
תיאום שיחת יעוץ מערכת גיוס Civi
תיאום שיחת יעוץ מערכת גיוס Civi

מאמר זה הוא מקור מידע בלבד, הוא אינו מהווה יעוץ משפטי/חוקי/עסקי או אחר. מומלץ לקרוא את החוקים והתקנות, אשר מתעדכנים באופן שוטף, וגם להתייעץ עם גורמים מקצועיים (כמו עורך דין, רואה חשבון) בנושא זה. השימוש במאמר זה באחריות הקורא בלבד. המאמר עלול לכלול כתיבה בלשון זכר ו/או נקבה מטעמי נוחות בלבד. התוכן מתאים לנשים וגברים כאחד.

אהבתם? שתפו

מערכת גיוס עובדים בקליק!

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

מאמרים נוספים

מיתוג מעסיק

מיתוג מעסיק בשלבי הגיוס

ארגונים שמובילים בגיוס יודעים שמיתוג מעסיק הוא לא רק סיסמה, הוא כלי קריטי לגיוס עובדים מצוינים. כל הפרטים במדריך מיתוג מעסיק שלנו
10 כלים לגיוס אפקטיבי

כלים פרקטיים לעמידה ביעדי הגיוס והפחתת העומס בעבודה

איך משיגים את יעדי הגיוס בקלות וביעילות? איך מפחיתים את העומס בעבודה בלי לפגוע באיכות? 10 כלים פרקטיים לגיוס אפקטיבי.
שימוש ב-QR-קוד בגיוס

איך QR-קוד משנה את עולם הגיוס?

הוספת QR-קוד לתהליך הגיוס פותחת אפשרויות חדשות ומאפשרת להגיע למועמדים בצורה מהירה, ולהפוך כל שלט, חשבונית או כרטיס ביקור להזדמנות גיוס.
הטמעת מערכת גיוס - כך תשכנעו את ההנהלה

הטמעת מערכת גיוס – כך תשכנעו את ההנהלה

הגיע הזמן להטמיע מערכת גיוס בארגון, אך ההנהלה לא מסכימה? כך תסבירו את התועלות המובהקות שבתהליך ותשכנעו אותה
מגייסים השראה

לגייס השראה ועוד – עם פודקאסטים בתחום הגיוס

אילו פוקדאסטים קיימים עבור אנשי הגיוס? איפה תוכלו לקבל טיפים והשראה? רשימת הפודקסטים הממולצים בתחום הגיוס ומשאבי האנוש בארץ ובעולם.
המדריך השלם לניהול חברת השמה

המדריך השלם לניהול חברת השמה: טיפים להצלחה ורווחיות

איך לנהל חברת השמה. מה הפעולות שצריך לעשות, איך בונים תוכנית עבודה, ואיך גורמים לחברה להיות רווחית ומצליחה להרבה שנים?
ניהול חברת השמה

תיאום הדגמה חינם

אם הגעת לכאן, כנראה שמעניין אותך להתקדם לדור הבא של מערכות גיוס עובדים. צוות מערכת גיוס עובדים Civi ישמח מאוד להכיר אותך ולהתאים עבורך פתרון מושלם.
ניתן להשאיר פרטים כאן:
מערכת גיוס עובדים Civi יצירת קשר