בעולם התחרותי והדינמי של גיוס והשמת עובדים, שיתוף פעולה בין מגייסים יכול להיות המפתח להצלחה. במציאות שבה הזמן והמשאבים מוגבלים, חבירה למגייס נוסף עשויה להוביל להגדלת היצע המ ועמדים, לשיפור איכות המועמדים ולהאצת תהליך ההשמה. מאמר זה יציג הסכם שיתוף פעולה מפורט בין מגייסים, אשר יגדיר את התנאים ההדדיים, חלוקת העמלות, תקופות הבלעדיות וחובות הדיווח בין הצדדים. ההסכם נועד להבטיח עבודה משותפת פרודוקטיבית והוגנת, תוך שמירה על האינטרסים של כל אחד מהצדדים המעורבים.
בעידן שבו תחרות בשוק העבודה גוברת, הצורך בגיוס והשמה איכותיים הופך למשימה מאתגרת יותר מתמיד. מגייסים נדרשים למצוא פתרונות יצירתיים ומהירים על מנת לענות על דרישות הלקוחות ולהבטיח את התאמת המועמדים למשרות הפנויות. אחד הפתרונות היעילים ביותר הוא שיתוף פעולה בין מגייסים. כאשר שני מגייסים משתפים פעולה, כל אחד מביא עמו את היתרונות והניסיון הייחודיים שלו, ובכך מגדילים את הסיכוי להצלחה. ההסכם המפורט להלן נועד להסדיר את התנאים לשיתוף פעולה זה, תוך התמקדות בחלוקת עמלות, תקופות בלעדיות וחובות הדיווח, כך ששני הצדדים יוכלו לעבוד יחד בצורה הוגנת ומקצועית.
ההסכם המשפטי נועד להסדיר את מערכת היחסים בין הצדדים להסכם. המטרה של ההסכם הוא הסדרת התנאים המשפטיים בין שני המגייסים שמבצעים שיתוף פעולה. בתוך ההסכם, יכולים הצדדים להכניס תנאים עסקיים או משפטיים שונים, שיגנו עליהם בתוך מערכת היחסים העסקית הזו, וכמובן גם בכדי שמערכת היחסים תעבוד בצורה הגונה והוגנת, לשני הצדדים, לטווח הארוך, וללא חיכוכים מיותרים.
רגע לפני הסכם שיתוף הפעולה בין מגייסים – מהו בכלל חוזה משפטי?
חוזה משפטי (או: הסכם משפטי) נועד להסדיר מערכת יחסים שנובעת מרצונות של שני צדדים. אנחנו למעשה מתקשרים בחוזים כל יום ומספר פעמים ביום, כמו למשל תשלום בחנות על מוצר, או הסכמה לתנאים של אתר אינטרנט בעת ההרשמה. ישנם חוזים פשוטים, כמו רכישת מוצר, אשר לא נהוג לחתום על הסכמים משפטיים בעת הרכישה, אולם בהזמנה באינטרנט אנחנו כבר מאשרים תנאי שימוש, שהם הסכם לכל דבר.
חוזה יכול להעשות גם בכתב וגם בעל פה, אך בחוזים בעל פה קשה יותר להוכיח את כוונת הצדדים האמיתית.
כדי לכרות חוזה משפטי צריך בין היתר הצעה של צד אחד, וקיבול (קבלה של הצד האחר). בתוך ההסכם צריכה להיות גם תמורה – תועלת או טובת הנאה שצד אחד זוכה בהם עם קיום ההסכם.
בנוסף להבאת ההסכמות לידי ביטוי בכתב, החוזה המשפטי מוכר על ידי החוק, וגם ניתן לאכיפה על ידי בית המשפט, שיכול להעניק סעדים שונים למי שנפגע מהפרת ההסכם.
למה צריך הסכם שיתוף פעולה בין מגייסים?
הסכם שיתוף פעולה בין מגייסים הוא מסמך קריטי להצלחת העבודה המשותפת ולשמירה על יחסים מקצועיים והוגנים בין הצדדים המעורבים. כאשר שני מגייסים מחליטים לשתף פעולה, הם למעשה משלבים משאבים, ידע ומומחיות במטרה להשיג תוצאות טובות יותר ומהירות יותר. עם זאת, כדי להבטיח שהעבודה המשותפת תתנהל בצורה חלקה וללא חיכוכים, יש צורך בהגדרת תנאים ברורים ומוסכמים מראש. הסכם מסודר מגדיר את חלוקת העמלות, תקופות הבלעדיות על מועמדים ולקוחות, חובות הדיווח ואופן ניהול התהליך כולו. כך נמנעים מאי-הבנות ומקונפליקטים פוטנציאליים, ומבטיחים שכל צד יעמוד במחויבויותיו וישמור על סטנדרטים מקצועיים גבוהים לאורך כל תקופת ההסכם.
לכן, כאשר אתם רוצים להסדיר מערכת יחסים בין הצדדים, חשוב שהתנאים עליהם תסכמו יהיו כתובים בהסכם ממספר סיבות:
* הסכם שיתוף פעולה לצורך הגעה להסכמה והבנה מלאה של התנאים – כאשר אנחנו רושמים את ההסכם בצורה כתובה וברורה, ומתייחסים גם לכל האפשרויות שיכולות לקרות, כמו מקרי קיצון שונים, אז הצדדים להסכם מגיעים להסכמות מלאות בכל הנושאים (ככל שהם חשבו עליהם מראש). זה אומר ששוחחנו, ודיברנו, והסכמנו על כל התנאים שיכולים להיות רלוונטים לשנינו בנושא הסכם זה. כך חשבנו על הכל והסכמנו שזה יהיה המתווה המשפטי לעבודה המשותפת. הנושא הזה חשוב כדי שלא יהיה בעיות ואי הבנות בהסכם ופרשנותו בעתיד. במידה ויהיו חוסרים, או דברים שלא חשבנו עליהם, כל צד יכול לפרש אותו אחרת (בצד או לא בצדק). במקרה כזה, במידה ונגיע לבית המשפט, אי אפשר לדעת מה תהיה התוצאה, ומי באמת פירש את ההסכם בצורה הנכונה.
* הסכם שיתוף פעולה כדי לזכור את מה שסיכמנו – לעיתים הסכמים הם ארוכי טווח, בעלי תפקידים יכולים להתחלף, או שפשוט עברו אצלנו בראש עוד המון המון משימות ומידע. קשה לזכור בעל פה את כל מה שסיכמנו, ולכן ברגע שהכל נרשם בצורה טובה, אז אפשר תמיד ללכת להסכם ולראות מה סוכם, וכך לפעול לפי ההסכם בלי ויכוחים מיותרים.
* אכיפת הסכם שיתוף פעולה – אם צד מסויים יפר את החוזה, ניתן יהיה לפנות לבית המשפט לקבלת הסעד לאכיפתו. בדרך כלל מה שקורה הוא ששני צדדים מסכימים ליחסים משפטיים מסויימים, אולם אם לא נתעד אותם, ונדאג לתעד גם את הקצוות ומקרי הקצה, אז יהיה קשה לאחר מכן לקבל סעדים משפטיים בשל אי קיום ההסכם.
—> לקריאה נוספת: המדריך השלם: איך לכתוב מודעת דרושים מנצחת (איך לשווק משרה)
מה חשוב שיהיה כתוב בחוזה שיתוף פעולה בין מגייסים?
הצדדים להסכם – חשוב לציין מי הצדדים להסכם, פרטי הקשר שלהם ותפקידם. אלו יכולים להיות צדדים בסגנון הבא:
שיתוף פעולה בין חברת השמה ומגייס פרילאנסר.
שיתוף פעולה בין חברות השמה.
שיתוף פעולה בין שני מגייסים פרילנסרים.
שיתוף פעולה בין הד-האנטרים.
וכיוצא בכך.
תאריך ההסכם – יש לציין מתי נחתם ההסכם.
פירוט העבודה – מה בדיוק המשימה של כל אחד מהצדדים, כיצד זה יתבצע, וכיצד תועבר המשימה מצד אל צד.
חובות וזכויות – מה החובות ומה הזכויות של כל אחד מן הצדדים בתוך ההסכם.
גובה העמלה – מהו גובה העמלה שיש לשלם, ואיך מחשבים אותה.
תקופת האחריות – מהי תקופת האחריות על קליטת העובד.
תנאי התשלום – כיצד ישולמו דמי ההשמה, בכמה תשלומים, ותוך כמה זמן.
בלעדיות – מה קורה במצב בו המועמד התקבל למשרה אחרת, ולא למעסיק אליו הוא נשלח מלכתחילה? מה קורה אם אחד הצדדים פורש מההסכם- והוא רוצה לעבוד עם לקוח שהיה חלק מההסכם.
סודיות – אי העברת המידע על המועמדים או המעסיק ומשרותיו לצדדים שלישיים.
חתימה – יש לשים לב שמי שחותם על ההסכם הוא המוסמך לחתום מטעם כל אחד מהצדדים. בישות משפטית כמו חברה בע"מ או עמותה, יש צורך גם בחותמת ולא רק חתימה.
פירוט העבודה וחלוקת האחריות בין הצדדים
בהסכם נגדיר את חלוקת האחריות בין הצדדים. יש מספר אפשרויות לכך:
1. צד אחד מבצע את הפרסום וצד שני מבצע את הסינון, ראיונות, העברה ללקוח, וקשר מול הלקוח, והבאת הלקוח.
2. צד אחד מבצע את הפרסום וסינון ראשוני, וצד שני מבצע את ראיונות, העברה ללקוח, וקשר מול הלקוח, והבאת הלקוח.
3. צד אחד מבצע את הפרסום, סינון ראשוני וראיונות, וצד שני מבצע את בקרה, העברה ללקוח, וקשר מול הלקוח, והבאת הלקוח.
4. צד אחד מבצע את הפרסום, סינון ראשוני, ראיונות, העברה ללקוח, וקשר מול הלקוח. צד שני מביא את הלקוח.
5. צד אחד מבצע סינון ראשוני, ראיונות, העברה ללקוח, קשר עם הלקוח. צד שני מבצע את הפרסום ומביא את הלקוח.
כמובן שניתן להתאים את המודל בצורה הנכונה בעבור כל קשר.
יש לציין, כי ניתן לחתום על הסכם שיתוף פעולה צד אחד – כלומר תמיד צד אחד יעביר מועמדים אל השני.
אופציה נוספת היא לחתום הסכם שיתוף פעולה הדדי- כלומר גם צד א' יוכל להעביר מועמדים לצד ב', ולהפך, צד ב' יוכל להעביר מועמדים לצד א'.
יש להגדיר מי יערוך פרסום ואיתור מועמדים מתאימים למשרה, מי יבצע סינון קורות חיים ומיון מועמדים, מי יבצע ראיונות לפי הצורך, מי יפנה ללקוח מועמדים מתאימים, ככל ותמצא כאלו. כדי להגיע למהירות עבודה טובה כדאי להפחית כמה שיותר שלבים בתהליך. הצד שמעביר את המועמדים צריך לבצע את סינון קורות החיים בצורה כמה שיותר מהירה, למשל כך השתמשנו בתוכנת גיוס CIVI לסינון קורות חיים אוטומטי.
בנוסף לכך הצדדים יכולים לאתר מועמדים רלוונטים גם במאגר המועמדים שלהם, לדוגמא מתוך מועמדים שפנו למשרה דומה בעבר. רוצים לדעת יותר? הנה קצת מידע על ניהול מאגר מועמדים – למה הוא חשוב ואיך לנהל אותו נכון.
חלוקת העמלות בתוך הסכם שיתוף הפעולה בין מגייסים
כאשר אנחנו קובעים הסכם שיתוף פעולה, עלינו להחליט לגבי חלוקת העמלות בין המגייסים.
בדרך כלל מקובל שחלוקת העבודה תהיה כזו:
מגייס ראשון – יבצע פרסום, סינון ראשוני ושליחה למגייס השני.
מגייס שני – יבצע ראיון טלפוני, הפניה ללקוח, וקשר מול הלקוח, וכמובן יביא את הלקוח.
במקרה כזה, חלוקת העמלות תהיה בדר"כ 50-50 בין המגייסים.
עם זאת, מצאנו גם מקרים של 60-40 או 70-30, לעיתים לטובת המגייס הראשון ולעיתים לטובת המגייס השני.
זה תלוי כמובן בחלוקת העבודה, בקושי המשרה, בתוצאות שיתוף הפעולה, וברצון הטוב של הצדדים להסכם.
תנאי התשלום בתוך הסכם שיתוף הפעולה בין המגייסים
מאחר ובתוך חוזה ההשמה שנחתם בין המגייס השני לבין הלקוח, יהיו תנאי תשלום, אלו צריכים לחול גם על המגייס הראשון.
כלומר- המטרה היא שברגע שהמגייס השני מקבל את התשלום, הוא מעביר באופן מיידי (למשל: תוך 3 ימי עסקים), את העמלה שמגיעה למגייס הראשון.
מאחר וגם המגייס הראשון מחכה בוודאי זמן רב לעמלת הגיוס שלו, ולעיתים לוקח זמן רב לקבל תשלום מרגע תחילת העבודה, מומלץ כי לא יהיו עיכובים בנושא זה מצד המגייס השני.
תקופת הבלעדיות ואי תחרות בין הצדדים
מהי בעצם תקופת בלעדיות? זו תקופה שנועדה ליצור חוצץ בין עבודתו של המגייס הראשון לבין עבודתו של המגייס השני, בדרך כלל במקרה וההסכם מסתיים, אבל יתכנו גם מקרים נוספים.
תקופת בלעדיות על המועמד – המגייס הראשון הוא זה שבדרך כלל יבצע את הפרסום וסינון המועמדים. הוא משקיע זמן ומרץ רבים, לעיתים רבות גם משאבים כספיים, על מנת לאתר את המועמדים המתאימים.
בעת השליחה של המועמד אל המגייס השני, הוא בעצם כבר לא שולט מה קורה עם המועמד, והמגייס השני יוכל להעביר אותו ללקוח הרלוונטי עליו עבד המגייס הראשון, או אפילו ללקוחות נוספים.
במקרה כזה, מן הראוי כי במידה והמועמד יתקבל לעבודה, המגייס הראשון יקבל את עמלת ההשמה המגיעה לו.
למעשה, אין סיבה מיוחדת להגביל את המועמד ללקוח אחד בלבד של המגייס השני, (אם כי כמובן ניתן לעשות זאת בהסכם), וככל וזה אפשרי להעבירו ללקוחות נוספים, כדאי לעשות זאת, על מנת להגדיל את הסיכוי להשמה מוצלחת.
במקרה של העברת מועמדים, המגייס הראשון ייהנה מבלעדיות על המועמד לתקופה של 6-12 חודשים מהמועד בו נמסר המועמד למגייס השני.
במהלך תקופה זו, המגייס השני לא יעביר את המועמד למגייסים אחרים (כלומר למגייסים שהם חברות השמה או פרילאנסרים בתחום), אלא למטרת גיוס המועמד לתפקיד בעבור עמלת השמה (כלומר: לארגון שמשלם עמלת השמה).
בכל מקרה בו גוייס המועמד של המגייס הראשון למשרה אצל לקוח אחר של המגייס השני, ללא קשר למשרה הראשונה אליו הופנה המועמד אצל המגייס השני, יקבל המגייס הראשון את עמלת ההשמה.
טיפ: לצורך מעקב על מועמדים חובה שתהיה למגייס השני מערכת גיוס עובדים מותאמת לחברת השמה
תקופת בלעדיות על הלקוח – המגייס השני, עומל וטורח להביא לקוחות ומשרות, לשמר את הקשר ולחזק אותו, ולייצר בעצם את העבודה עבור המגייס הראשון. במקרה זה, אנחנו נרצה למנוע מצב בו המגייס הראשון יקח את הלקוח מהמגייס השני, ויתחיל לעבוד איתו ישירות (הפחד של כל הסכם שיתוף פעולה). לכן, המגייס השני ייהנה מבלעדיות על הלקוח שהביא למטרת שיתוף הפעולה.
תקופת הבלעדיות מתחילה בעצם עם תחילת עבודתו של המגייס הראשון על הלקוח, ומסתיימת 12 חודשים לאחר סיום הקשר בין המגייס הראשון ללקוח.
מאחר ומדובר בתקופה ארוכה, בעת תחילת הקשר, המגייס הראשון רשאי לבחור שלא לעבוד עם הלקוח שהוצע לו, ובמקרה זה לא תחול תקופת בלעדיות.
במהלך תקופת הבלעדיות, המגייס הראשון לא יוכל לפנות אל הלקוח לצורך עבודה ישירה מולו, ללא הסכמת המגייס השני.
הסתרת פרטים בתוך הסכמי שיתוף פעולה בין מגייסים – יש לציין כי יש יכולת להסתיר פרטים בתוך התהליך הזה. למשל: ניתן להסתיר את פרטי המועמד בשליחה הראשונית אל המגייס השני, או להסתיר את שם הלקוח מהמגייס הראשון. דבר זה מצד אחד מקשה על הפרות תקופות בלעדיות בהסכם, ומצד שני מקשה ומוסיף שלבים בתהליך ההשמה.
הסכם שיתוף פעולה בין מגייסים לדוגמא
הצדדים:
הסכם זה נעשה ונחתם ביום _______________
בין:
בין: ____________________, ע.מ./ח.פ. ____________________, מצד אחד; (להלן "המגייס הראשון")
לבין _____________________, ע.מ. / ח.פ. ___________________ מהצד השני; (להלן: "המגייס השני").
הואיל ו-
המגייס הראשון עוסק בגיוס מועמדים למשרות שונות ומחזיק בלקוח (להלן: "הלקוח").
המגייס השני עוסק בגיוס מועמדים למשרות שונות ומחזיק במועמד מתאים (להלן: "המועמד").
שני הצדדים מעוניינים לשתף פעולה במסגרת גיוס והשמת המועמד למשרה אצל הלקוח.
לפיכך הוסכם, הוצהר והותנה בין הצדדים כדלקמן:
1. חלוקת אחריות בין הצדדים:
א. המגייס הראשון:
יהיה אחראי על הבאת מועמדים חדשים למשרות של המגייס השני, למטרת שיתוף הפעולה.
יבצע סינון ראשוני של קורות החיים של המועמדים לפני העברתם למגייס השני.
רשאי לבחור שלא לעבוד על משרה שמוצעת לו, מכל סיבה שהיא, ולעדכן בכך את המגייס השני.
ב. המגייס השני:
יהיה אחראי על הבאת הלקוח והקשר מולו, כולל הסכם התקשרות חתום בינו לבין הלקוח.
יתן מידע מלא למגייס הראשון על המשרה, כולל תיאור, דרישות, ודגשים מצד הלקוח.
ישתף עם המגייס הראשון מידע לגבי גובה עמלת ההשמה, תקופת האחריות, ותנאי התשלום.
יבצע את הראיונות הראשוניים עם המועמדים לפני העברתם ללקוח.
ידווח למגייס הראשון על כל התקדמות בתהליך מול המועמד.
ג. שני הצדדים:
יתחייבו לשתף פעולה בצורה פתוחה ושקופה.
ישמרו על תקשורת שוטפת ועדכנית בכל הנוגע לתהליך הגיוס והשמת העובדים.
יעבדו יחד לפתרון כל קונפליקט או חילוקי דעות שעלולים להתעורר במהלך ההתקשרות.
2. חלוקת עמלת ההשמה:
העמלה שתשולם על ידי הלקוח בעבור ההשמה (להלן: "עמלת ההשמה") תחולק באופן הבא:
50% למגייס הראשון, 50% למגייס השני.
3. תקופת בלעדיות:
א. תקופת בלעדיות על המועמד:
המגייס הראשון ייהנה מבלעדיות על המועמד לתקופה של 6 חודשים מהמועד בו נמסר המועמד למגייס השני.
במהלך תקופה זו, המגייס השני לא יעביר את המועמד למגייסים אחרים, אלא למטרת גיוס המועמד לתפקיד בעבור עמלת השמה.
בכל מקרה בו גוייס המועמד של המגייס הראשון למשרה אצל לקוח אחר של המגייס השני, ללא קשר למשרה הראשונה אליו הופנה המועמד אצל המגייס השני, יקבל המגייס הראשון את עמלת ההשמה הנקובה בהסכם זה.
ב. תקופת בלעדיות על הלקוח:
המגייס השני ייהנה מבלעדיות על הלקוח שהביא למטרת שיתוף הפעולה.
תקופת הבלעדיות תחל עם תחילת העבודה של המגייס הראשון על משרה של הלקוח, ותסתיים לאחר 12 חודשים מהמועד בו סיים המגייס הראשון לעבוד עם המגייס השני, או אל מול הלקוח מטעם המגייס השני, המאוחר מבניהן. המגייס הראשון רשאי לבחור שלא לעבוד עם הלקוח שהוצע לו, ובמקרה זה לא תחול תקופת בלעדיות.
במהלך תקופת הבלעדיות, המגייס הראשון לא יוכל לפנות אל הלקוח לצורך עבודה ישירה מולו, ללא הסכמת המגייס השני.
4. חובת דיווח הדדית בין הצדדים:
א. כל צד יתחייב לדווח לצד השני על כל התקדמות בקשר עם הלקוח או המועמד, לרבות ראיון, משוב מהלקוח ומועמד, והצעת עבודה.
ב. במידה והמגייס השני כבר יצר קשר עם אחד המועמדים שהועברו על ידי המגייס הראשון, או שאחד המועמדים פנו אליו ישירות בחודש האחרון, עליו לעדכן את המגייס הראשון, והמועמד יהיה שייך למגייס השני. בכל מקרה אחר, כולל מקרה בו המועמד קיים במאגר בתוכנת הגיוס של המגייס השני, אולם לא היתה בניהם תקשורת או פניה ישירה של המועמד אל המגייס השני, המועמד יהיה שייך למגייס הראשון.
ג. שני הצדדים יעבדו עם מערכת גיוס עובדים לצורך שמירת הנתונים, ניהול התהליך מול המועמדים, הפקת דוחות על בלעדיות, ושיפור אחוזי ההצלחה.
5. סודיות ואי תחרות:
א. כל צד מתחייב לשמור בסודיות על כל המידע שהועבר לו במסגרת ההסכם, לרבות פרטי הלקוח והמועמד, ולא להשתמש בו לכל מטרה אחרת שאינה במסגרת שיתוף הפעולה המוגדר בהסכם זה.
ב. כל צד מתחייב לא לפנות ישירות ללקוח או למועמד של הצד השני במשך תקופת הבלעדיות המוגדרת בסעיף 4.
6. תהליך האיתור והראיונות:
א. המגייס הראשון יבצע פרסום למשרה ויעביר את קורות החיים של המועמדים למגייס השני לאחר סינון ראשוני של קורות החיים.
ב. המגייס השני יבצע את הראיונות הראשוניים עם המועמדים, ולאחר מכן העברתם ללקוח, והקשר מול הלקוח.
7. תשלום:
א. התשלום עבור איוש המשרות יועבר למגייס הראשון בתוך 3 ימים מקבלת התשלום מהלקוח.
8. סיום ההסכם:
א. ההסכם יסתיים בתוך 7 ימים משליחת הודעה של אחד מהצדדים למשנהו, או באופן מיידי בהסכמה הדדית בכתב של שני הצדדים.
ב. במקרה של סיום ההסכם, ימשיכו לחול תקופות הבלעדיות הרשומות בהסכם זה, לגבי לקוחות או מועמדים של הצדדים, עד לסיומם.
ג. במקרה של הפרת הסכם זה על ידי אחד הצדדים, הצד המפר ישא בכל הנזקים וההפסדים שנגרמו לצד השני עקב ההפרה.
9. חילוקי דעות:
א. במקרה של חילוקי דעות שיתעוררו בין הצדדים בקשר להסכם זה, ימנו הצדדים מגשר מוסכם בתוך 30 ימים, על מנת לפתור את המחלוקת.
ב. במידה ולא הוסכם על מגשר מוסכם, יכול כל צד לפנות לבית המשפט לפתרון הסכסוך. בית המשפט המוסמך יהיה בית המשפט בתל-אביב.
חתימות:
המגייס הראשון
המגייס השני
טיפ קטן מאת מנכ"ל תוכנת גיוס Civi שי בכור
כמי שהקים חברת השמה, הביא אותה להישגים ומכר אותה בהצלחה, אני מכיר את תהליכי גיוס והשמה בצורה טובה מאוד.
כבר בתחילת הדרך שלי, הבנתי את המשמעות של מהירות העבודה – כך שככל שנגיע למועמד מהר יותר, נראיין אותו מהר יותר ונפנה אותו למעסיק מהר יותר – כך כמות הגיוסים המוצלחים שלנו תגדל.
כך זה גם בחברת השמה וכך זה כמובן גם בתוך ארגון. המהירות היא קריטית להצלחת התהליך.
לכן בנינו את מערכת הגיוס שתיתן את המענה הטוב ביותר לאנשי הגיוס ותעבוד בשבילם, כך שבפועל כמות הגיוסים שלהם תהיה גדולה יותר.
אני אשמח לתאם איתכם ללא עלות שיחת יעוץ והדגמה על מערכת גיוס Civi.
בהצלחה!
מאמר זה סוקר את האפשרויות לסעיפים בתוך הסכם שיתוף פעולה בין מגייסים לדוגמא. מאמר זה הוא מקור מידע בלבד, הוא אינו מהווה יעוץ משפטי/חוקי/עסקי או אחר. מומלץ לקרוא את החוקים והתקנות, אשר מתעדכנים באופן שוטף, וגם להתייעץ עם גורמים מקצועיים (כמו עורך דין, רואה חשבון) בנושא זה. השימוש במאמר זה באחריות הקורא בלבד.